安徽休宁县2017高考英语完形填空一轮选编及答案

适用年级:高三 学科分类:英语 适用地区:人教版地区 资源类型:试题 文件类型:.doc 资料等级:★★★★★ 资料大小:0.11 MB 发布时间:2016-11-07 官方网址:HHXX.com.cn
内容简介
安徽休宁县2017高考英语完形填空一轮选编及答案
阅读下面两篇短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项。
(2015•山东济南市5月针对性训练)
People commonly believe red wakes us up or blue calms us down.It is deeply rooted in Western culture—to the point that many consider it a __1__.But do they really change our behavior in the ways that we  __2__?
If you repeatedly have a particular experience __3__ by a certain color,then you eventually __4__ to associate that color with the way you are feeling or behaving.It's been suggested that a school career spent reading your teacher's red writing circling your  __5__ forever makes you link red with danger.Meanwhile,blue is more likely to be associated with __6__ situations like staring at the sea.It is true that people do make different associations with different __7__,but whether this translates into __8__ in a certain way or succeeding at a particular task is a different question.
To __9__  this idea,in 2009 researchers at the University of British Columbia sat their participants at computer screens colored blue or red and tested them on __10__ tasks.With a red screen people did better on __11__ requiring attention to detail,but when the screen was blue they did better on creative tasks,such as __12__  as many uses as possible for a single brick.The researchers thought that red signaled“avoidance”and so they were more __13__,while blue motivated an“approach” behavior that __14__ them to be freer with their thinking,resulting in more  __15__.The test suggested that the colors and behaviors were  __16__ in their minds.
The team even thought about the __17__ uses of their findings.They __18__ whether walls should be painted different colors depending on the task at hand.However, __19__ this might be tricky.In an office or a classroom you __20__  want to think creatively some of the time and pay attention to detail at others.
文章大意:这是一篇说明文。文章主要以实验研究的结果来证明颜色与人们行为之间的联系,颜色影响人们的行为效果。
1.A.fact  B.wish
C.plan D.problem
答案:A 本空考查名词基本含义的辨析。fact事实;wish愿望;plan计划;problem问题。根据破折号可知后一句是对前一句的解释,所以填fact与rooted in相对应。故选A。
2.A.judge  B.think
C.choose D.predict
答案:B 本空考查动词基本含义的辨析。judge判断;think思考,认为;choose选择;predict预计。与前文的behavior相对应,故选B。
3.A.surrounded B.designed
C.painted D.decorated
答案:A 本空考查动词基本含义的辨析。surrounded包围; designed设计;painted(上)漆;decorated装饰。根据下文的by a certain color判断,只有surrounded才可以与color搭配,故选A。
4.A.decide B.pretend
C.fail D.begin
答案:D 本空考查动词基本含义的辨析。decide决定;pretend假装;fail未能;begin开始。根据前文的then判断,处于一种颜色的环境中,然后就开始讲颜色和感觉和行为联系起来。故选D。
5.A.grades B.comments
C.mistakes D.notes
答案:C 本空考查名词基本含义的辨析。grades年级,分数;comments评论;mistakes错误;notes笔记。根据下文红色总是和危险联系起来,所以5空应是一个贬义词,与前文的your teacher's red writing circling对应,故选C。
6.A.easier B.calmer
C.tougher D.worse
答案:B 本空考查形容词基本含义的辨析。easier更容易的;calmer更平静的;tougher更艰苦的;worse更糟的。根据前文第一段的blue calms us down可知选B。
7.A.colors B.places
C.cases D.persons
答案:A 本空考查名词基本含义的辨析。colors颜色; places地点;cases情况,案件;persons人。与前文的colors相对应,故选A。
8.A.reading B.writing
C.speaking D.behaving
答案:D 本空考查动词基本含义的辨析。reading读书;writing写;speaking说;behaving做。根据空后的in a certain way or succeeding at a particular task判断选D。
9.A.test  B.promote
C.share D.discuss
答案:A 本空考查动词基本含义的辨析。test测试;promote促进;share分享;discuss讨论。根据宾语this idea判断选A。
10.A.challenging B.various
C.important   D.urgent
答案:B 本空考查形容词基本含义的辨析。challenging富有挑战的;various各种各样的;important重要的;urgent紧急的。与前文的colored blue or red相对应,故选B。
11.A.questions B.duties
C.tasks D.jobs
答案:C 本空考查名词基本含义的辨析。questions问题;duties职责;tasks任务;jobs工作。根据前文的tasks和空后的requiring判断选C。
12.A.picking out B.putting up
C.bringing about  D.thinking of
下载地址
课程推荐


下载说明

☉推荐使用第三方专业下载工具下载本站学习资料,使用 WinRAR v3.10 以上版本解压本站资料。
☉下载本站资源,如果服务器暂不能下载请过一段时间重试!
好好学习网提供的一些资料和试题仅供学习研究之用,如用于商业用途,请购买正版。

分享到
------分隔线----------------------------